logoEMT3

ISO 22000:2018

Az ISO 22000 élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer (ÉBIR) tanúsítás lefed minden technológiai folyamatot az élelmiszerláncban, amely hatással lehet a végtermékek biztonságára. Meghatározza az átfogó élelmiszer-biztonságra vonatkozó követelményeket és integrálja a helyes gyártási gyakorlat (GMP) és a HACCP rendszerek elemeit.

 

Kik alkalmazzák az ISO 22000?

  • gazdaságok, halászok és tejüzemek,
  • hús-, hal- és takarmány-feldolgozók,
  • gabona feldolgozók és pékségek, italüzemek, konzerv-és fagyasztott terméküzemek,
  • vendéglátó egységek (pl. vendéglők, gyorséttermi láncok, kórház étkeztetők, szállodák konyhái és mobil élelmezési vállalkozók),
  • kisegítő szolgáltatások üzemeltetői, beleértve az élelmiszer raktárakat és elosztókat, élelmiszer feldolgozó berendezést szállítókat, adalékanyagokat, nyersanyagokat, tisztító termékeket és csomagolást forgalmazókat.

 

Mik az előnyei az ISO 22000 szerinti tanúsításnak?

  • működési hatékonyság növelése az előzetes és műkődési programok (PRP-k és OPRP-k) bevezetésével, illetve a HACCP követelményeinek összehangolásával,
  • jogszabályi megfelelés a törvényi és szabályozási követelmények megértésével, hogy ezek hogyan hatnak a szervezetre és vevőire,
  • veszélyelemzés elkészítése, amely segítséget nyújt a szabályozó intézkedések eredményes kombinációjának létrehozásához.

Keresés

Gyors információ

Cégünk rendszertanúsításokkal és képzésekkel kapcsolatos szolgáltatásairól felmerülő kérdése esetén kérem hívja munkatársunkat információs vonalunkon, ahol részletes szakmai válaszokat kaphat a kérdéseire.
icon telefon3

Információs telefonszámunk:
+36-23-444-275

Figyelem!

Szabványváltoztatások az éghajlatváltozás miatt.

További információk IDE KATTINTVA olvashatóak.