382

KERESÉS

GYORS INFORMÁCIÓ

Cégünk rendszertanúsításokkal és képzésekkel kapcsolatos szolgáltatásairól felmerülő kérdése esetén kérem hívja munkatársunkat információs vonalunkon, ahol részletes szakmai válaszokat kaphat a kérdéseire.

Információs telefonszámunk:
+36-23-444-275

Megjelent az új ISO/IEC 20000-1:2018 szabvány

A legújabb, harmadik generációs szabványt a ISO/IEC JTC 1, Information technology, SC 40, IT Service Management and IT Governance testület készítette és adta ki. Az IT szektorban méltán népszerű szolgáltatásirányítási követelményeket tartalmazó ISO/IEC 20000-1:2011 szabványt váltja fel, alapvető változásokat hozva az ITIL alapú irányítási rendszerkövetelmények körében.

A legfontosabb változás, a szabvány felépítése és struktúrája, melyet az Annex SL of the Consolidated ISO Supplement to the ISO/IEC Directives Part 1 – határoz meg. Ennek előnye, hogy integrálhatóvá teszi egyéb irányítási rendszerekkel, úgy mint az  ISO 27001:2013, ISO 9001:2015 vagy akár az ISO 14001:2015.

Bővebben: Megjelent az új ISO/IEC 20000-1:2018 szabvány
 

Az ISO 9001 bemutatása: Egy gyakorlati összefoglaló

Számos oka van annak, hogy egy szervezet ISO 9001-es minősítést szeretne szerezni. A leggyakoribb ilyen ok, hogy az ügyfél vagy egy megkötött szerződés megköveteli azt.

 

De mi az oka annak, hogy az ügyfél megköveteli a szabvány szerinti tanúsítást? Nos, az, hogy az ISO 9001 tanúsítás bizonyítja, hogy egy szervezet folyamatosan képes olyan terméket előállítani és olyan szolgáltatást nyújtani, amely megfelel az ügyfél és a jogszabályok követelményeinek. 

A világon egyre több szervezet igényli az ISO 9001 tanúsítást, mint előfeltételt az üzleti tevékenységek folytatásához. Valójában, már több mint egy millió szervezet rendelkezik ISO 9001 tanúsítvánnyal világszerte. Az ISO 9001 szabvány alkalmazható minden iparágban és szervezetben, függetlenül annak típusától, méretétől, az előállított terméktől vagy a nyújtott szolgáltatástól.

Bővebben: Az ISO 9001 bemutatása: Egy gyakorlati összefoglaló
 

Átvették új tanúsítványaikat az MVM Csoport vállalatai

Átvették új tanúsítványaikat az MVM Csoport vállalatai

Az MVM Zrt., az MVM Partner Zrt., valamint az ATOMIX Kft. képviselői 2016. május 6-án ünnepélyes keretek közt vették át a vállalatok irányítási rendszereinek sikeres auditját igazoló tanúsítványokat.

A tanúsító okleveleket az NQA (National Quality Assurance) Certification Ltd. részéről Matt Gantley vezérigazgató, magyarországi képviseletüktől, az EMT Első Magyar Tanúsító Zrt. részéről pedig Bujtás Gyula vezérigazgató adta át. A megszerzett tanúsítványok garanciát jelentenek az MVM Csoport működési hatékonyságának növelésére, amely teljes mértékben összhangban van a vállalatcsoport új stratégájával.

Az MVM Zrt. 1998 óta rendelkezik ISO 9001 és 2001 óta ISO 14001 szabvány szerinti tanúsított minőség-és környezetközpontú irányítási rendszerekkel és idén került sor ezen tanúsítványok okirat-megújító auditjára. Ezen két szabvány szerinti tanúsító oklevélét vette át Dr. Csanádi Zsolt, az MVM Zrt. jogi igazgatója, mint a társaság integrált irányítási rendszerért felelős vezetője, és Hatalyák Edit minőség- és folyamatmenedzsment osztályvezetője.

Bővebben: Átvették új tanúsítványaikat az MVM Csoport vállalatai
 

Megjelent magyarul az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 14001:2015

Megjelent magyarul az  MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 14001:2015A MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET elkészítette az MSZ EN ISO 9001:2015 Minőségirányítási rendszerek és az MSZ EN ISO 14001:2015 Környezetközpontú irányítási rendszerek magyar nyelvű kiadásait.


A 2015. november 1-jén megjelent szabványok magyar nyelvű megjelentetéséhez az EMT ZRT., mint első számú anyagi támogató,
valamint partnere az Alfa-Con Tanácsadó Iroda és Oktatóközpont Kft. támogatásával járult hozzá.

A magyar nemzeti szabványok forrásai az európai szabványok angol nyelvű szövegei voltak

Bővebben: Megjelent magyarul az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 14001:2015
 

Az MVM OVIT elsőként tanúsíttatta Magyarországon a legújabb ISO szabvány szerint minőségirányítási rendszerét

 Gazdaságfejlesztés MVMAz MVM OVIT Zrt. a nagyvállalati szektorban Magyarországon elsőként tanúsíttatta az új ISO 9001:2015 szabvány szerint integrált irányítási rendszerét.

A minősítést az EMT Első Magyar Tanúsító Zrt. végezte, amely a brit National Quality Assurance vezető nemzetközi tanúsító testület kizárólagos magyarországi képviselője.

Az MVM OVIT hazánk energetikai iparának legkiterjedtebb tevékenységi körű fejlesztő, kivitelező és karbantartó társasága. Az energetikai piac számára nyújtott szolgáltatásaival a társaság közvetlenül befolyásolja az ellátásbiztonságot, tevékenysége stratégiai jelentőségű, ezért a cégnek a legszigorúbb minőségi követelményeknek kell megfelelnie.

Bővebben: Az MVM OVIT elsőként tanúsíttatta Magyarországon a legújabb ISO szabvány szerint...
 

Megjelent az új KIR szabvány

Megjelent az új KIR szabványAz ISO 14000 szabvány megújítását az alkalmazási területen bekövetkezett változások követése, valamint az ISO szabványok összehangolhatóságát segítő egységes struktúra és koncepció igénye indokolta.


Az új ISO 14000:2015 szabvány a gondolkodásában és a tevékenységekben egyaránt kockázat alapú megközelítést valósít meg.

 

 

A végleges nemzetközi szabványtervezet (FDIS) kiadása

A végleges nemzetközi szabványtervezet (FDIS) kiadásaKözeleg a végleges nemzetközi szabványtervezet (FDIS) kiadása az ISO 9001:2015 és az ISO 14001:2015 rendszermodell esetében.


A megjelenés várható dátumai:
ISO 9001:2015 FDIS – 2015. július 09.
ISO 14001:2015 FDIS – 2015. július 02.

 

 

A FŐTÁV Zrt. energiairányítási rendszere - MSZ EN ISO 50001:2012 szabványnak való megfelelése

A FŐTÁV Zrt. energiairányítási rendszere - MSZ EN ISO 50001:2012 szabványnak való megfeleléseA FŐTÁV Zrt. versenyképes árakon olyan minőségi szolgáltatást kíván nyújtani a felhasználók (vevők) részére, amellyel a távhőellátás az ingatlanok értéknövelő tényezőjévé is válik.

Hatékonyan működteti és folyamatosan fejleszti minőség-, környezetközpontú-, energia-, valamint munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerét, amely garantálja vevőinek elégedettségét, szolgáltatásainak minőségét, biztonságát, a környezet védelmét és az energiahatékonyságot.

A FŐTÁV Zrt. tevékenysége középpontjában a fogyasztó, a környezet, és az energiatudatos gondolkodás áll, ezért vezetősége minden intézkedésével arra törekszik, hogy hosszútávon biztosítsa a fenntartható gazdálkodást, a hőelőállítási és működési költségek csökkentését, a hatékonyság növelését, valamint az általa kiszolgált vevőkör megtartását és bővítését az energiahatékonysági szempontok szem előtt tartásával és a jogszabályi megfelelés biztosításával.

Bővebben: A FŐTÁV Zrt. energiairányítási rendszere - MSZ EN ISO 50001:2012 szabványnak való megfelelése
 

Megjelent az ISO 45001 CD2 változata

BS OHSAS 18001 ÁtvizsgálásA mai napon megjelent az ISO 45001 CD2 változata.

Rövidesen tájékoztatjuk olvasóinkat a CD1-hez képest történt módosításokról.

Az új ISO szabvány, az ISO 45001, a munkahelyi egészségvédelem és biztonsági irányítási rendszert azért készítették el, hogy előre láthatólag átvegye a BS OHSAS 18001 (MSZ 28001) helyét.

 

 

A leggyakrabban ismételt kérdések az ISO 14001 Nemzetközi Szabvány Tervezetről

A leggyakrabban ismételt kérdések az ISO 14001 Nemzetközi Szabvány TervezetrőlK: Hogyan jutnak hozzá a szervezetek az új szabvány tervezet egy másolatához?

V:
A szabványtevezet másolatát néhány forrásból meg tudják vásárolni, beleértve az ISO/ANSI/ASQ-t.

K: Az új szabvány igazodni fog az alap PDCA szerkezethez?

V: IGEN. Az új Nemzetközi Szabvány Tervezet 0.4-es fejezete (PDCA megközelítés) konkrétan tárgyalja az igazodást ehhez a megközelítéshez és egy rajzotis tartalmaz, amely grafikusan mutatja be ezt az igazodást a KIR szabványhoz.

K: Létezik-e szabványpontól szabványpontraelétéréselemzés a 2004-től a 2015-ös kiadásra?

V: Létezik egy szabványpont összegzés táblázat (B Melléklet) az új szabványtervezet útmutató fejezetében, amely kifejti hol találhatók a szabványpontok/alpontok és ezek egymással való kapcsolatát.

Bővebben: A leggyakrabban ismételt kérdések az ISO 14001 Nemzetközi Szabvány Tervezetről
 

Elkészült az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabvány

Elkészült az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabványA MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET elkészítette az MSZ ISO/IEC 27001:2014 Informatika. Biztonságtechnika. Információbiztonság-irányítási rendszerek. Követelmények szabvány végleges változatát, amely 2014. június 1-jével – magyar nyelven – közzétételre kerül.

A magyar nyelvű változat megjelentetéséhez az EMT ZRT., mint első számú anyagi támogató, valamint partnereink az Alfa-Con Tanácsadó Iroda és Oktatóközpont Kft. és a CAPSYS Kft. támogatásukkal járultak hozzá.

Ez a magyar nemzeti szabvány teljesen megegyezik az ISO/IEC 27001:2013 nemzetközi szabvánnyal. A szabvány forrása a nemzetközi szabvány angol nyelvű szövege.

 

Tanúsítvány a pénzügyileg legstabilabb cégeknek

Az EMT ZRT. megkapta a legfelső szintű Bisnode tanúsítványtA Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Így került kiválasztásra cégünk, az  EMT Első Magyar Tanúsító Zártkörűen Működő Részvénytársaság is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike. Ez alapján vállalkozásunk a magyar cégek azon 9,82 %-ába tartozik, akik pénzügyileg a legszilárdabb lábakon állnak, azaz rendelkeznek valamilyen Bisnode tanúsítvánnyal.


Nagy megtiszteltetés cégünk számára, hogy a Bisnode objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepelhetünk. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a piacon tisztességesen járjunk el, így fontos számunkra, hogy egy külső szakértő is megerősítette, hogy cégünk fizetésképtelenségi valószínűsége kiemelkedően alacsony. Hisszük, hogy a Bisnode tanúsítvány segítségével ügyfeleink, szállítóink, munkavállalóink felé is tovább fokozzuk azt a bizalmat, mely egyre fontosabb a hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatokban. Azzal, hogy a Bisnode független szakértőként ismerte el cégünk stabilitását, azt az üzenetet hordozza számunkra, hogy jó úton járunk cégünk építésében. Mivel vállalkozásunk minősítése szigorúan szakmai szempontok alapján történt és arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így a Bisnode tanúsítvány valóban pozitívan különbözteti meg cégünket a piacon.

Bővebben: Tanúsítvány a pénzügyileg legstabilabb cégeknek
 

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Az EMT Zrt. jelen nyilatkozatával tájékoztatja a partnereit adatkezelési gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről. Az ikonra kattintva letölthető, illetve megtekinthető Társaságunk ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓJA.

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.
BŐVEBBEN ELFOGADOM